• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • ДЕНЬ ГІДНОСТІ КРІЗЬ ПРИЗМУ ДЕМОКРАТІЇ

ДЕНЬ ГІДНОСТІ КРІЗЬ ПРИЗМУ ДЕМОКРАТІЇ

2017-11-23

/Files/images/WP_20171130_11_26_01_Pro.jpg

Усесвітній день гідності – це соціальний проект, який у 2017 році реалізовувався одночасно у 50 країнах світу. Україна вже втретє брала участь у цьому проекті. Реалізуючи проект Демократична школа, 30 грудня 2017 року учнівсько-педагогічний колективи Носачівської ЗОШ I-III ступенів теж долучилися до відзначення Дня гідності.

Реалізація міні-проекту – Дня гідності – розпочалася із урочистої лінійки, де куратор, Гуртова Є. В., педагог-організатор, розповіла про міжнародний досвід відзначення Дня гідності. На відкритті було продемонстровано ряд відео-матеріалів: проморолик про відзначення Дня гідності у світі, відео- звернення Лілії Гриневич, яка надала методичні рекомендації щодо проведення зазначеного вище заходу у навчальних закладах України, а також презентація «Гідність українського народу».

Зворушливою і важливою подією, яка відбулась на відкритті, можна вважати історії гідності запрошених гостей: Латенка В. М., заступника голови Смілянської районної ради, Усик Л. О., директора Шполянського центру юних техніків, волонтерки, Водяного С. М., голови спілки АТО, Семагіна М. А., сотника самооборони «Січ», Галущенка О. І., учасника бойових дій, добровольця із 72 бригади.

Після відкриття проекту учні школи поділились на такі вікові категорії: 5-7 класи, 8-9 класи, 10-11 класи та стали учасниками нетрадиційних уроків, де було розкрито проблематику гідності. На заняттях учні ще раз ознайомились із поняттям та принципами гідності, на лінії часу відзначили гідні події власного життя, поділились історіями з власного досвіду, а також написали лист самому собі у майбутнє, в якому пообіцяли зробити все для того, щоб стати дійсно гідним громадянином.

На заключній лінійці учні поділились історіями про гідність. Так, зокрема, Малік Р., учень 7 класу, розповів, як він врятував сусіда від пожежі, Зарецька Є., учениця 8 класу, пригадала, як її підтримав односелець, коли вона травмувала ногу, Скарга А, учениця 9 класу, зазначила, як врятувала знайому, витягши її з води, Більніцька К., учениця 10 класу, розповіла, як відстояла власне «Я». До обговорення долучилась Каптенко Л. В., учитель математики і фізики Носачівської загальноосвітньої школи I-III ступенів, яка розповіла про гідний вчинок нашого односельця, учасника бойових дій, Левченка Ю. В.

До відзначення Дня гідності долучились і учні 1-4 класів. На виховній годині, проведеній Осаулою В. М., вчителем початкових класів, учні поро змірковували над поняттям гідності, а також у формі бесіди обговорили права і обов’язки громадян. Потім школярі переглянули презентацію про Євромайдан. Цікавим елементом виховної години стала дидиктична гра «Павутинка», де діти висловили свої побажання і мрії про те, як зробити Україну країною гідних людей.

Реалізація Дня гідності – це повчальний захід, адже під час його реалізації учасники зрозуміли, що гідність є невід’ємною якістю кожної людини, а наше почуття власної гідності залежить від того, як ми ставимося одне до одного – що ми можемо зробити для підвищення почуття власної гідності й гідності інших людей.

Гуртова Євгенія Володимирівна,

педагог-організатор

Носачівської загальноосвітньої

школи I-III ступенів

/Files/images/DSC01848.JPG

/Files/images/WP_20171130_11_48_29_Pro.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 250

Коментарi